Karnival Kokurikulum KAKOM 2008

Oleh: Abdul Ghani Abdullah

Pada 9-14 Ogos 2008, bertempat di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNs) telah berlangsung acara tahunan Karnival Kokurikulum Kolej-kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia. Seramai 46 orang pensyarah telah dilantik sebagai  pegawai kontigen KMK 2008 bagi mengiringi 157 orang peserta KMK.

Kontingen KMK bertolak ke KMNs pada jam 9.00 pagi dan tiba di sana  pada jam 7.00 malam. Kontigen KMK telah menginap di asrama KMNs.

Pada 9 Ogos semua kontingen dibenarkan menggunakan gelanggang untuk proses penyesuaian penggunaan gelanggang dan padang. Pertandingan KAKOM bermula pada 10 Ogos.  Semua peserta mula masuk gelanggang untuk bertarung merebut pingat-pingat yang disediakan.

Kontingen KMK  memulakan cabaran dengan memperolehi pingat emas pertama menerusi acara pidato Bahasa Melayu (lelaki). Seterusnya memperolehi pingat emas bagi acara bola keranjang perempuan, perak (tenis),  perak dan gangsa (pingpong), gangsa (bola jaring), perak  (bola tampar perempuan), perak dan gangsa (sepak takraw) dan kawat kaki ( tempat keempat),

KMK hanya menduduki tangga yang kelapan daripada sebelas pasukan yang bertanding dengan memperolehi pingat: Emas (2), Perak (4), Gangsa (8) dan Keempat (2)

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: